8 Haziran 2014 Pazar

Stargate Filmleri ve Dizileri Hangi Sırayla İzlenmeli?


Bir çok izleyici dizileri ve filmleri bol olan Stargate efsanesinin sırasını bilemediğinden şikayet etmektedir. Bu yüzden bir sıralama yapmayı gerekli gördüm. İzleyiciler aşağıdaki sırayı takip ederek konu bütünlüğünü kaybetmeyeceklerdir:

1. Stargate 1994 Efsane Film : Kesinlikle ilk bu film izlenmelidir. Bu filmi izlemeden serileri izlerseniz bir çok temel bilgiden mahrum kalırsınız.

2. Stargate Sg-1 1-7. Sezon : 1997 de başlayan Sg-1 serisini 8. Sezona kadar izleyebilirsiniz. Bu arada ilk 2 sezon biraz sıkıcı ve uçuk gelebilir ancak sabrederseniz diğer 8 sezonda karşılığını fazlasıyla alırsınız. Özellikle 02x15 5. Tür Bölümü dizinin dönüm noktasıdır. Bu bölümden sonra ratingler patlamış, ABD de Cuma gecesi "Sg-1 Gecesi" olarak adlandırılmaya başlanmıştır. Sonrasında Farscape'nin de yayın hayatına başlamasıyla Cuma geceleri "Bilim Kurgu Gecesi" olarak hafızalarda yer etmiştir. (İlginç olan Farscape'nin yıldızları daha sonra Vala Mal Doran ve Cameron Mitchell olarak Stargate Sg-1 e katılmıştır. Bu arada Farscape'yi izlememiş olanlara da tavsiye ediyorum. Harika bir bilim kurgu dizisidir. )

3. Stargate Sg-1 - Stargate Atlantis : Stargate Sg-1 8. Sezonuna başlarken aynı anda Stargate Atlantis'de yayın hayatına başlamıştır. ABD'de bu iki dizi aynı anda gösterilmiştir. Diziler arasında karşılıklı bilgi alışverişi olduğundan aynı anda izlemek yararınıza olacaktır. Sg-1 de Atlantis, Atlantis'te Sg-1 mevzuları çokça geçmekte, bazı bölümlerde ortak operasyonlarda gerçekleşebilmektedir.

4. Stargate Sg-1 Bittiğinde : 10. Sezonu da bitirdiğinizde aşağıdaki iki filmi izleyiniz.

5. Stargate: Ark Of Truth : Stargate Sg-1 final filmidir.

6. Stargate Continuum : Stargate Sg-1 macera filmidir.

7.Stargate Atlantis 3-5. Sezon : Stargate Atlantis Sg-1 bittiğinde yayın hayatına yalnız devam etmiştir.

8. Stargate Universe : Stargate Atlantis bittikten sonra Stargate Universe'yi izleyebilirsiniz.

İyi seyirler.

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Buraya tıklayın ve dizi hakkında son bilgileri ve gerçek sıralamayı görsel olarak görün.

    YanıtlaSil